17.2.2015

POROPORO TIEDOTE 17.2.2015

Lehdistötiedote 17.2.2015
Julkaisuvapaa

Poroporo syttyy Kajaanissa ja ampaisee Belgiaan
Ensi-ilta Generaattorilla 21.2. klo 19

Poroporo on tanssiteatteriteos, jossa yhdistyy nykytanssi, fyysinen teatteri, eloelektroninen musiikki ja mediataide. Lavalla on tanssija Milla Virtasen lisäksi muusikko Anssi Laiho. Poroporo on saman taiteellisen työryhmän kolmas teos. Kahta aiempaa on esitetty yli 30 kertaa yhdeksässä maassa ympäri maailmaa, mm. World Stage Design -tapahtumassa Walesissa, Stoff -festivaaleilla Ruotsissa, ja Modafe -tanssifestivaaleilla Etelä-Koreassa.-Poroporon suunnittelu alkoi jo vuonna 2013, ja varsinaiset harjoitukset talvella 2014. Teosta on harjoiteltu Oulussa, Dansarena Nordin residenssissä Hammerfestissa sekä Roudan residenssissä Kajaanissa, missä teos saa ensi-iltansa lauantaina 21.2. klo 19.00. Lisäksi teoksen videomateriaaleja on kuvattu Taiteen edistämiskeskuksen residenssissä Edinburghissa, työryhmä kertoo.

Kajaanista teos matkaa Belgiaan Voorwaarts Maart/En avant Mars -festivaaleille. Muita esityksiä vuonna 2015 on Valveteatterissa Oulussa Jojon vieraana, Täydenkuun Tanssit -festivaaleilla Pyhäjärvellä sekä Barker-teatterissa Turussa.

Koreografia ja tanssi: Milla Virtanen
Media- ja animaatiotaide: Leevi Lehtinen
Sävellys ja äänisuunnittelu: Anssi Laiho
Valosuunnittelu: Jari Haavikko
Tuotanto: Leevi Lehtinen ja Milla Virtanen

Teosta ovat tukeneet Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Pohjoismainen kulttuuripiste, Dansarena Nord, Taiteen edistämiskeskuksen Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun toimipiste sekä Routa.

Milla Virtanen on oululainen tanssija ja koreografi, joka on opiskellut tanssia sekä Suomessa että Hollannissa. Vuonna 2008 hän valmistui Fontys tanssiakatemiasta Hollannista erikoistumisalanaan tanssiteatteri. Vuodesta 2007 lähtien hän on luonut yhdeksän tanssiteatteriteosta, joita on esitetty yli 70 kertaa Hollannissa, Suomessa, Belgiassa, Saksassa, Ruotsissa, Walesissa, Etelä-Koreassa ja Tanskassa. Virtaselle on myönnetty taiteilijaresidenssejä mm. Suomesta, Norjasta, Skotlannista ja Saksasta. Temaattisesti hänen taiteensa käsittelee ihmisten käyttäytymistä, tabuja ja salaisuuksia, mitä me yleensä yritämme piilottaa. Teoksissaan Milla usein yhdistää tanssia muihin taiteenlajeihin kuten animaatiotaiteeseen, live-musiikkiin ja fyysiseen teatteriin.

Leevi Lehtinen on animaatio- ja mediataiteilija. Hän on opiskellut animaatiota Suomessa Slovakiassa ja Hollannissa. Hänen intohimonaan on yhdistää perinteistä animaatiota muiden taidemuotojen kanssa ja etsiä uusia yleisöjä ja ilmentymismuotoja taiteelleen. Vuodesta 2002 hänen elokuviaan on esitetty yli 80:llä elokuvafestivaalilla, 36 maassa, viidellä mantereella. Hän on voittanut festivaaleilla viisi palkintoa ja saanut kaksi kunniamainintaa. Leevin installaatiotaidetta on ollut esillä useissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä taidegallerioissa ja museoissa Suomessa, Hollannissa ja Saksassa.

Anssi Laiho opiskeli vuosituhannen vaihteessa jazzmusiikkia Englannissa, Manchesterissa. Muutettuaan takaisin suomeen Laiho erikoistui elektronisen äänitaiteen säveltäjäksi sekä äänisuunnittelijaksi. Äänisuunnittelijana Laiho on osallistunut lukuisiin eri alan produktioihin,
mm. elokuviin, teatteriesityksiin ja nykytanssiesityksiin.

Liput 15/10 e. Varaukset Roudasta p. 044 0556977 ja routa@routacompany.fi

Lisätietoja: Milla Virtanen p. 050 5378537
milla_virtanen@hotmail.com
leevi.lehtinen@gmail.com