2.6.2015

Ravintoketju 2015 kaupunkitapahtuma 9.6. alkaen Kajaanissa

Vaara-kollektiivin kesän avaa Ravintoketju 2015 kaupunkitaidetapahtuma. Kolmi-osainen Ravintoketju 2015 tapahtuma ihmettelee suhdettamme ruokaan, katsoo kaupunkia nälkäisin silmin ja kysyy mitä ja miten me tulevaisuudessa voisimme syödä, jotta ravintoa riittäisi kaikille eläville. Tapahtuma tuo Kajaaniin keskikesän kasvun aikaan kaikille avoimena koettavaksi kaupunkitaideteoksen, villiyrttien tunnistustyöpajoja sekä Tulevaisuuden ravinto? – keskustelutorin.

                                                    Kuva: Elsa LankinenI: Ympäristötaideteos rakentuu 9.6. alkaen Kajaanin kaupunkiympäristöön. Teos on löytöretki, joka on kuljettavissa läpi Ravintoketju 2015 -kartan avulla. Karttoja löytyy lähitulevaisuudessa Vaara-kollektiivin nettisivuilta, kirjastolta ja Pekka Heikkisen kahviosta.

II: VILLIYRTIT JA AISTIT -työpajoissa tutkitaan lähiluontoa kaikilla aisteilla, sekä tunnistetaan rohdoksi ja ravinnoksi sopivia villiyrttejä luonnon suuresta ruokakaapista. Työpajat soveltuvat kaikille luonnosta ja kasvien tunnistuksesta kiinnostuneille!
HUOM: Ikäsuositus: 0-100 vuotta,
alle 10-vuotiaat lapset mukaan aikuisen kanssa.

VILLIYRTIT JA ASITIT -työpajat:
perjantaina 12.6. ja lauantaina 13.6. klo 16–17.30,
sunnuntaina 14.6. klo 10–11.30 ja 16–17.30.
Lähtö Kajaanin pääkirjaston edustalta. Säävaraus.
Maksuttomiin työpajoihin voi ennakkoilmoittautua: puremattanielty(at)gmail.com / Elsa Lankinen 0405918992

III: Tulevaisuuden ravinto? – keskustelutori tiistaina 16.6. Generaattorilla klo 18–20. Kaikille avoin keskustelutori kysyy: Millaisessa maailmassa me elämme? Mikä on ihmisen, ravinnon ja ympäristön suhde? Miten maailma muuttuu? Miten maailmaa muutetaan? Millainen on tulevaisuus syömisen ja ympäristön suhteen? Keskustelun avaajina mukana muun muassa dokumentaristi ja Tuulimäenpuutarhan emäntä Virpi Virolainen, sekä luomuviljelijä Jouko Sormunen.

Ravintoketju 2015 kaupunkitaidetapahtuma on jatkoa Purematta Nielty esityksen tutkimusmatkalle. Tapahtuman toteuttavat teatteri-ilmaisun ohjaajat Mari Pitkänen ja Elsa Lankinen, Suomen kulttuurirahaston Kainuun rahaston tuella.

ps. Tunnistatko kuvan kasvin?