1.6.2015

ROUDAN JA TANSSIN TIEDOTUSKESKUKSEN JÄRJESTÄMÄ KESÄTÄVÄÄ KANSAINVÄLISTYMISTÄ -SEMINAARI GENERAATTORILLA 13.6.

TERVETULOA lauantaina 13.6.2015

*Kestävää kansainvälistymistä -seminaariin

Kajaanin Generaattorille, Kauppakatu 36

OHJELMA
Klo 11 – 12.30 Kansainvälisen yhteistyön projektien esittely
Klo 12.30 – 13.00 Roudan tarjoama lounas Generaattorilla
Klo 13.00 – 15 alustettu paneelikeskustelu

Routa-ryhmä, Joensuun kaupunginteatteri ja australialainen tanssiryhmä Lucy Guerin Inc. toteuttavat Suomen mittakaavassa ainutlaatuisen yhteistyöproduktion, jonka ensi-ilta on Kajaanissa lauantaina 13.6. klo 19.00.

Ensi-illan yhteydessä järjestetään seminaari, jossa pureudutaan kansainväliseen yhteistyöhön ja sen merkitykseen paikallisille toimijoille. Mitä hyötyä kansainvälisestä yhteistyöstä on taiteilijoille ja ryhmille? Miten kansainvälistä yhteistyötä rahoitetaan? Miten paikalliset toimijat ja yleisö hyötyvät kansainvälisyydestä?

Kansainvälistymistä käsitellään seminaarissa osana tanssin kentän kestävää kehitystä. Tanssin Tiedotuskeskus on juuri julkaissut raportin aiheesta, ja tämän raportin tuloksia ja suosituksia käytetään keskustelun pohjana.

Aluksi esitellään muutamia kotimaisia kansainvälisen yhteistyön projekteja, mm. Roudan ja Zodiak - Uuden tanssin keskuksen kansainvälistä toimintaa ja sen merkitystä alueen taiteilijoille ja yleisölle. Projektiesittelyn jälkeen on paneelikeskustelu, jossa pohditaan kansainvälistymisen merkitystä taiteilijoille, paikalliselle yhteisölle sekä yleisölle.

Panelisteina ovat muun muassa europarlamentaarikko Merja Kyllönen, Roudan taiteellinen johtaja Kira Riikonen, Zodiakin taiteellinen johtaja Harri Kuorelahti ja koreografi, taiteellinen johtaja Lucy Guerin Melbournesta. Paneelia vetää Tanssin Tiedotuskeskuksen kansainvälisten asiain päällikkö Pirjetta Mulari. 

Seminaari on suunnattu kaikille taiteen kansainvälisestä toiminnasta kiinnostuneille: Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Tilaisuuden järjestävät Routa ja Tanssin Tiedotuskeskus.

Ilmoittautuminen seminaariin ja lippuvaraukset viimeistään 5.6.2015 p. 044 0556977 tai minna@routacompany.fi. Ilmoitathan myös mahdollisesta erityisruokavaliosta, kiitos!