28.5.2020

Kesäkuuntelemiseksi podcasteja


Sydänääniä on Karoliina Kuvajan synnytyskokemuksia käsittelevä podcast-sarja. Jokaisessa jaksossa yksi synnyttänyt äiti purkaa kokemuksiaan raskautumisesta, raskaudesta, synnytyksestä sekä lapsivuodeajasta. Sarjassa katsotaan armollisesti ja lempeydellä kaiken muuttavaa kokemusta. Sarja voi toimia synnytykseen valmistautuvalle vertaistukena ja toisaalta jo synnyttäneelle purkavana kokemuksena. 

Maaliskuussa käynnistyneen podcastin uudet jaksot tipahtelevat eetteriin joka tiistai. 
http://www.sydanaaniapodcast.com/

Esirippukunta on podcast, jossa mennään ryminällä yhteiskunnan ja näyttämötaiteen kulissien taakse. Sarjan kymmenen jakson aikana selvitetään ammattiteatterin tilaa pienissä kaupungeissa. Mitä mahdollisuuksia, haasteita, toiveita ja uhkia teattereilla ja sen tekijöillä on muuttotappioseuduilla? Miten kaupunkilaiset suhtautuvat taidelaitokseensa? Miltä näyttää teatterin tulevaisuus? Onko sitä?


Esirippukunta-podcastissa ääneen pääsee iso joukko teatterinjohtajia sekä muita näyttämötyöläisiä Raumalta Kemiin ja Kajaanista Imatralle. Esirippukunnan on toimittanut Jonne Putkonen. Jaksot voi kuunnella osoitteessa https://esirippukunta.podbean.com sekä monessa audiosuoratoistopalveluissa.


Molemmat podcastit ovat Vaara-kollektiivin tuotantoa.