RUNOVIIKKO OFF 2017

RUNOVIIKKO OFF GENERAATTORILLA 4.-8.7.2017

Lippuvaraukset (paitsi Lyhytteatterifestivaaleille):
kajaaningeneraattori@gmail.com / 0440 626 061

Lipunmyynti aukeaa tuntia ennen esityksen alkua. Käteismaksu!

OHJELMATi 4.7.2017
Kova Setti:
TEKOTAITEELLINEN TIISTAI

Kyllästyttääkö autenttinen taide? Oletko väsynyt kulttuurielämysten tuottamiin tunteisiin? Kaipaatko myötähäpeää, epäonnistumisia ja päälleliimattua ilmaisua?Toivotamme sinut kankeasti tervetulleeksi Tekotaiteelliseen tiistaihin 4. heinäkuuta klo 19-21 Generaattorille!

Ammattitaidottomien kulttuuri-ihmisten kärkikomppania KOVA SETTI tarjoaa illan, jossa nähdään esimerkiksi Stand Down -komiikkaa, (KR)APU(L)A-lyhytnäytelmän ensi-ilta, musiikkia, runonlausuntaa, taiteen hautajaiset, sekä Venäläistaustainen yhtye.Ilta sisältää tarjoilun (josta tuskin jää kylläiseksi).Pue siis hassuin hattusi, näyttävimmät imagolasisi ja halvin hajuvetesi ja tule seuraamaan että luomaan merkityksetöntä taidetta!

Klo 19.00- 21.00.
Liput 15€/10€, K-12.


Ke 5.7.2017
Myy Lohi:
TOTUUDEN JÄLKEINEN MAAILMA – MONOLOGI MYÖTÄTUNNOSTA JA SEN PUUTTEESTA

"Ei ole virheitä, ei valheita, ei väärää tietoa - on vain minä ja minun maailmani. Niin kauan kuin jotain on pielessä, on lupa ajatella vain itseään."

Totuuden jälkeinen maailma on 26-vuotiaan näyttelijän kuvaus Suomen ja maailman henkisestä ilmapiiristä - kärjistys empatian unohtumisesta, egosentrisyydestä ja totuuden sivuuttamisesta. Henkireiän kaikkeen valheelliseen ja epäreiluun tarjoaa runous, jota on ripoteltu monologin lomaan.
Esitys sisältää runoja seuravilta runoilijoilta: L. Onerva, Eeva Heikkilä, Yrjö Jylhä, Lassi Nummi, Jevgeni Jevtushenko (suom. Pentti Saaritsa), Eeva Kilpi.

Muu tekstimateriaali, dramaturgia ja ohjaus: Myy Lohi
Näyttämöllä: Myy Lohi

Myy Lohi on 26-vuotias kuusamolaissyntyinen näyttelijä. Hän opiskelee parhaillaan näyttelijäntaidetta Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa. Hän on valmistunut teatteritaiteen kandidaatiksi vuonna 2017 ja maisteriksi hän valmistuu vuonna 2019.

Klo 19.00, kesto 45 min.
Liput 10€


To 6.7.2017
FRESH–KOREOGRAFIA 2017

FRESH–koreografia on kainuulaisten tanssin ammattiin opiskelijoiden ja tanssin harrastajien yhdessä luoma katselmus, jossa esitetään nuorten omia koreografioita. 

Pienimuotoinen Fresh- koreografiailta järjestettiin ensimmäistä kertaa kesällä 2016 Runoviikko OFF tapahtuman yhteydessä. Konseptin idea on että, tanssin harrastajat ja ammattiin opiskelevat luovat yhdessä katsojille kokemusrikkaan tanssielämysillan. Tapahtumasta välittyy Kainuulaisten nuorten tanssijoiden yhteisöllisyys, ja taiteen arvostus, sekä halu kehittää tanssikulttuuria yhteisvoimin. Fresh –koreografiaillassa nähdään sekä tanssin harrastajien, että tanssiammattilaisiksi opiskelevien nuorten koreografien teoksia soolojen, duettojen, ja ryhmäkoreografioiden muodossa. Tänä vuonna Fresh –illassa nähdään tanssijoita myös Kainuun rajojen ulkopuolelta. Ilta tarjoaa oivan mahdollisuuden päästä seuraamaan nuorten tulevaisuuden tanssitaiteilijoiden matkaa ammattilaisuuteen.

Tervetuloa kokemaan unohtumaton ilta täynnä tanssin taikaa!


Klo 19.00-20.00
Liput 3€


Pe 7.7.2017
Kainuun SETA:
PANEELIKESKUSTELU
Kainuun SETAn luotsaama paneelikeskustelu sukupuolen moninaisuudesta.

Klo 15.00-16.00
Vapaa pääsy

Pe 7.7.2017
Palander-Rokka:
ESKAPISTI

Otto Rokka (kuva: Nana Turunen)
ESKAPISTI on Misa Palanderin kirjoittama ja ohjaama monologi ihmisestä, jonka minuuden rajat ovat kateissa. Ihmisestä, joka manipuloi muita saadakseen haluamansa ja joka on riippuvainen kaikesta mielihyvästä, jotta hänen ei tarvitsisi kohdata itseään.

Näyttämöllä nähdään Otto Rokka.

Esitys sai ensi-iltansa Lahdessa toukokuussa 2017.Esitysteksti on kirjoitettu haastattelumateriaalien, tutkimuskirjallisuuden ja yhteisten keskustelujen pohjalta.

Musiikki: Otto Rokka 
Esitysteksti ja ohjaus: Misa Palander

”Misa Palanderin teoksen vauhti on hengästyttävän raju, sen rytmivaihtelut hämmentävät, sen itsekkyysteeman karskin leuhka huumori viimein pysähdyttää jokaisen meistä tajuamaan kuinka meidän puolestamme falskiutemme ja harhamme on paljastanut näyttelijä, jonka ahdistuksen me kaikki tulemme elämässämme kokemaan. —— Ennustan esittäjälle, esitykselle ja sen sanomalle lähiaikojen akuuttia tarvetta, tilausta, kulttimaista menestystä”
-Tarmo Virtanen/Lahen uutisia, 15.5.2017 

Esityksen kesto 40 minuuttia.

Klo 19.30
Liput 10€


La 8.7.2017
RUNOVIIKON LYHYTTEATTERIFESTIVAALIT

Katselmus alle 30 minuutin mittaisille esityksille. Mukana niin ammattilais-, opiskelija- kuin harrastajaryhmiä. Tervetuloa nauttimaan tiivistämisen mestarinäytteistä!


Klo 13.00-16.00
Liput 13€ (Liput Runoviikon lipunmyynnistä)